В Медицински център „Д-р Калчев“ сме решени да търсим причината още след първия спонтанен аборт и при всеки имплантационнен неуспех. Затова първата стъпка в отстраняването на проблема е диагностиката и намирането на причината за проявлението му.

Репродуктивна диагностика

Неуспехът за забременяване или спонтанния аборт може да се дължи на проблеми в маточната кухина като сраствания, полипи, миоми (доброкачествен тумор на миометриума – мускулна тъкан на матката), тазово-възпалителната болест и др.

В Медицински център „Д-р Калчев“ разполагаме с високоспециализиран ултразвук, който позволява най-прецизна диагностика, с която да намерим причините за имплантационните неуспехи.

За поставянето на правилната диагноза обаче, освен иновативната апаратура, е нужно и опит на лекаря, който да разчете правилно резултатите от нея. С над 10-годишния си опит и специализации по цял свят, д-р Калчев е спечелил доверието и е сбъднал мечтата за дете на стотици пациенти.

След поставянето на правилната диагноза, в клиниката се прилагат иновативни и минимално инвазивни подходи за отстраняване на проблемите.

Репродуктивна хирургия

Хистероскопия

Хистероскопията се използва като диагностичен метод за уточняване на състоянието при репродуктивни неуспехи, при който се оглежда матката от вътре.

Доказаният опит на д-р Калчев и умелото боравене с последния модел изключително тънък 2-мм хистероскоп, са гарант за минимален дискомфорт при пациента и поставянето на правилната диагноза. При необходимост по време на самата диагностика може да се извърши и последваща инвазивна интервенция при максимално съхранение на репродуктивните функции на пациентката.

Офис хистероскопията  е максимално щадяща процедура без увреждане на тъканите, отнема около 20-30 минути, не изисква болничен престой и може да се направи без упойка.

За успешното лечение на патологии на маточната кухина, при нужда се прилага минимална инвазивна операция за отстраняване на полипи на матката, миоми, вродени малформации, септум (т.нар. преграда в матката), сраствания.

Лапароскопия

Причина за имплатанционните неуспехи може да бъде и патология на женската репродуктивна система.

Лапароскопията позволява оглеждане на матката, яйчниците и маточните тръби, за да се установи състоянието на патологичните промени и при нужда може да се осъществи оперативна корекция.

Трансвагинална лапароскопия (ТВЛ) Нов и изключително щадящ метод за диагностика, въведен в България от д-р Калчев. За разлика от стандартната лапароскопия, при която достъпът е през пъпа на пациентката, при трансвагиналната е през влагалището. Самата процедура включва два последователни етапа: хистероскопия, при която се оглежда маточната кухина и лапароскопия за оценка на репродуктивната система.

Предимствата на иновативния метод пред класическата лапароскопия са по-ниска инвазивност на процедурата, прецизно визуализиране на репродуктвните органи в естественото им положение и  по-прецизна диагностика.

Възстановяване след лапароскопия

За разлика от стандартната, при трансвагиналната лапароскопия не се налага използването на интубационна анестезия и болничен престой. Съчетавайки в себе си няколко процедури, тя е максимално щадяща за пациентките и пести време за поставянето на правилната диагноза и избирането на правилната терапия.

Какво казват пациентите за нас?

Имате въпрос или желаете консултация?